Referentie Thomas

Thomas Luykx, DIT vaktalent

thomas groot

Wie      Thomas Luykx

Bouwjaar: 1988 | Woont met vrouw en zoontje in Zwolle, zit met regelmaat achter de computer en mag graag gamen.

Wat      Leergang Elektromonteur Niveau 2 en 3

Waar    Installatiebedrijf Wierda Projecttechniek, Emmeloord

“Ik heb een vaste bron van inkomsten en ga één avond in de week naar school om een mooi vak te leren. Ik zie dat gewoon als een goede investering in mezelf en zou tegen iedereen in een vergelijkbare situatie willen zeggen: maak tijd vrij en zorg voor discipline. Je bent nooit te oud om een vak te leren.”

Aldus Thomas Luykx die bij DIT Vakopleidingen de leergang Elektromonteur 2 en 3 volgt. Wat officieel een leer-/werktraject van drie jaar is, stopt Thomas in twee jaar. Hij zegt: “Ik heb het geluk dat ik goed mee kan komen en vind het prettig om mijn eigen plan te trekken. DIT laat me helemaal vrij, maar mijn praktijkbegeleider is altijd beschikbaar als ik hem nodig heb.”

Dat een mens nooit te oud is om een vak te leren, bleek overigens niet zo vanzelfsprekend. Bij veel bedrijven ving Thomas bot. Hij vertelt: “Ik heb een diploma voor assistent-fysiotherapie op zak, maar daar was geen werk in te vinden. Omdat ik een hekel heb aan stilzitten, ben ik aan de slag gegaan bij Post NL. Maar ik wil niet mijn hele leven post sorteren. Dus besloot ik twee jaar geleden, ik was toen 28, om in de voetsporen van mijn vader te treden, die elektromonteur is. Ik heb bij veel bedrijven gesolliciteerd. Bij de meeste merkte ik dat ze me ‘te oud’ vonden. Dat was vervelend om te ervaren.”

Een vriend van me zei: bel eens met DIT Personeel. Toen ging het snel. Ik werd meteen uitgenodigd voor een gesprek met de regiomanager. Die zei, nadat ik had verteld wat ik wilde: we hebben plek voor je en willen graag in je investeren. Op zo’n moment krijg je weer moed. En het fijne is: ik mocht zelf mijn plan trekken. Niveau 2 ging me gemakkelijk af, dus ik kon snel mijn toetsen en examens aanvragen, waardoor ik weer verder kon. De school, ROC Deltion in Zwolle, werkte daar volledig aan mee. Dat is gaaf om te ervaren.”

Thomas is blij met de keus die hij heeft gemaakt. Zijn werk bij Wierda Projecttechniek in Emmeloord bevalt hem uitstekend. Hij zit vooral in nieuwbouwwoningen en draait als volwaardige collega mee. “Ik heb het erg naar mijn zin en heb mijn richting echt gevonden. Ik ben getrouwd en heb een zoontje van net twee, dus wil ik zekerheid hebben over mijn inkomen. Dat heb ik nu, door werken en leren te combineren. Daar ga ik zéker mee door. Ik oriënteer me nu al op de opleiding Technisch Tekenaar Elektrotechniek, óók bij DIT Vakpersoneel. Het lijkt me goed om me te specialiseren en te focussen op nieuwe technieken. Misschien begin ik ooit wel als zelfstandig ondernemer, wie weet. Ik zou iedereen willen aanbevelen: blijf investeren in jezelf.”

Jezelf verbeteren, je talenten aanspreken een vaardigheden vergroten. 

Bekijk de BBL-opleidingen

Werken én leren. Dan kan via een BBL-opleiding. Benieuwd naar ons aanbod aan BBL vacatures?

Vacatures BBL

Vragen over DIT Vakopleidingen?

Robby Maas      

 Robby Maas

 Manager DIT Vakopleidingen

Bel me  06-20 03 73 64
e-mail  r.maas@ditvakopleidingen.nl