Referentie Leerling Niklas

niklaswebsite referentie

Wie: Niklas Russcher
Bouwjaar: 1996 | Woont in Staphorst, vermaakt zich graag met vrienden
Wat: Leergang Elektromonteur Niveau 4
Waar: Nooter Technische Installaties, Zwolle

Hij weet wat hij wil en welke kennis en vaardigheden daar nodig voor zijn. Maar hij is allergisch voor schoolbanken. “Ik kan me er niet toe zetten om de hele dag uit boeken te leren, dagenlang, wekenlang”, zegt Niklas Russcher, elektricien en werkvoorbereider bij Nooter Technische Installaties in Zwolle. Hij koos zijn eigen weg. Samen met DIT Vakopleidingen.

Na de middelbare school ben ik aan de vierjarige opleiding Technicus Engineering begonnen. Dat beviel me niet. Ik heb de decaan gevraagd of ik twee niveaus lager mocht doen. Mijn idee was om zo eerst het vak van elektricien te leren en daarna door te stromen naar niveau 4. Dat zag de decaan niet zitten. Hij vond dat ‘onder mijn niveau’. Na twee jaar was ik de schoolbanken helemaal zat, dus ben ik gestopt en heb ik mijn cv online gezet. Zo kwam ik ruim drie jaar geleden in contact met DIT Personeel. Eigenlijk wilde ik helemaal niet werken bij een uitzendbureau. Daar ben ik van teruggekomen. Ik had geen betere keus kunnen maken.”

 “Direct bij mijn sollicitatie hebben we de diverse opleidingsmogelijkheden doorgesproken. Ik wilde al langere tijd werkvoorbereider worden. Mijn vader heeft een eigen installatiebedrijf en zijn verhalen hebben mijn interesse gewekt. Sinds juni 2016 heb ik mijn diploma Elektromonteur Niveau 3. Ik ben meteen doorgegaan met Niveau 4. Ik kan de stof goed bijbenen. De combinatie van werken en leren is ideaal voor mij. En de theorielessen? Ik haal er precies uit wat voor mijn toekomst belangrijk is.”

“Na deze leergang ga ik zeker door. Ik denk aan een opleiding in beveiligingstechnieken of iets op het gebied van ondernemerschap. Je weet nooit waar dat van pas kan komen. Tot nu toe heeft deze manier van leren me veel gebracht. Ik zit nu ruim anderhalf jaar onafgebroken bij Nooter en daar houden ze me graag aan boord. Binnenkort ligt er een vast contract voor me klaar. Zonder diploma’s was dat waarschijnlijk niet gelukt.”

 

Jezelf verbeteren, je talenten aanspreken een vaardigheden vergroten. 

Bekijk de BBL-opleidingen

Werken én leren. Dan kan via een BBL-opleiding. Benieuwd naar ons aanbod aan BBL vacatures?

Vacatures BBL

Vragen over DIT Vakopleidingen?

Robby Maas      

 Robby Maas

 Manager DIT Vakopleidingen

Bel me  06-20 03 73 64
e-mail  r.maas@ditvakopleidingen.nl