Die extra vakantiedag heb je vast binnen

  • Gepubliceerd op 19 december 2019
  • algemeen

Vaste banen gaan minder zekerheid bieden, flexbanen juist méér. Dat is een van de effecten van de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans, de WAB. Daarom heb je als vaktalent bij DIT Personeel een mooie uitgangspositie. Je loon loopt in de pas met cao-afspraken en de termijn waarin je mag werken op basis van tijdelijke contracten wordt verruimd. Nog een goed nieuwtje: je krijgt er in 2020 een dag vakantie en extra vakantiegeld bij. Dat heb je vast binnen!

De WAB gaat op 1 januari 2020 in. Je merkt er weinig van. Bij DIT Personeel hebben we tijdig alle noodzakelijke maatregelen getroffen om honderd procent ‘WAB-proof’ te zijn. We hebben onze klanten geïnformeerd over de nieuwe regels en alle processen op de nieuwe wetgeving afgestemd.

De nieuwe wet is in het leven geroepen als medicijn tegen de hoofdpijn die de eerdere Wet Werk en Zekerheid (WWZ) veroorzaakte. Die was bedoeld om vaste banen te stimuleren, maar liep voor veel werkenden juist uit op verlies van werk en inkomen. Want voor bedrijven is flexibiliteit de sleutel tot succes. Soms zit het mee, soms zit het zakelijk tegen. Daar moet je als bedrijf flexibel mee om kunnen gaan.

Vast werk wordt minder ‘vast’
Voor werknemers met een vaste baan geldt dat de WAB ontslag makkelijker maakt. In onze sectoren (Techniek, Bouw, Metaal en Schildersbranche) is vast werk niet vanzelfsprekend. Alles is altijd in beweging. Zo zitten in Nederland sinds kort opgescheept met het stikstof- en PFAS-probleem (vervuilde grond), waardoor bouwprojecten stil kwamen te liggen. Dat werkt door in de installatie- en schildersbranche. Planningen schuiven op, waardoor de behoefte aan tijdelijke medewerkers toeneemt.

Altijd werk. Dus als je nog iemand kent…
Het voordeel van DIT Personeel als werkgever is: je hebt altijd werk. Doordat wij in jouw regio veel bedrijven van dienst zijn, hebben marktschommelingen nauwelijks tot geen invloed op jouw inkomenspositie als vakman. Sterker nog: de vraag naar vakmannen die op maat beschikbaar zijn en graag op verschillende locaties werken, blijft toenemen. Dus: mocht je in jouw omgeving een vakman kennen die net zo goed is als jij en ook een werkgever zoekt die én inkomstenzekerheid én afwisseling biedt, wijs hem dan snel de weg naar DIT Personeel.

Extra vakantiedag en verhoging vakantiegeld
Het is belangrijk dat je als vakman een werkgever hebt die naar jou luistert, jouw branche kent, en jouw belangen behartigt. Daar kun je bij ons van op aan. En dan pak je ook nog een mooi voordeel in 2020. Je krijgt er namelijk een vakantiedag en vakantiegeld bij.

Dat zit zo. DIT is aangesloten bij de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Die had zijn eigen cao voor flexpersoneel. Sinds september werkt de NBBU samen met de ABU (Algemene Bond Uitzendbedrijven). Resultaat: één uitzend-cao. Goed nieuws, want zo sta je als DIT-vakman nóg sterker. En deze gunstige ontwikkeling levert een aardig cadeautje op. Per 2020 heb je recht op een extra vakantiedag en verhogen we je vakantiegeld. Een mooi begin van het nieuwe jaar.