‘Voor mij is DIT méér dan een werkgever’

  • Gepubliceerd op 19 december 2019
  • techniek

Elektromonteur Saman Mehrvaj is al twintig jaar volledig thuis bij DIT Personeel en zegt: ‘Ik kan mijn toekomst hier zélf vormgeven’.


Werk in de buurt? Ja. Interessante projecten? Absoluut. Aandacht voor je carrière? Helemaal top. Voor Saman Mehrvaj, elektromonteur ‘eerste klas’, maakt DIT Personeel alle verwachtingen waar. Hij is happy. Met zijn werk en met zijn werkgever. Hij is dik tevreden met zijn loon. Overdag is hij vlijmscherp. In zijn eigen tijd is hij zeer relaxed, het liefst met een mooi glas single malt whisky bij de hand.

Saman Mehrvaj weet nog precies op welke datum hij zijn eerste contract bij DIT Personeel tekende. Dat was op 27 december. Twintig jaar geleden. Hij heeft er geen dag spijt van gehad. “Ik kreeg en krijg alle ruimte om me te blijven ontwikkelen. Deze week ontving ik nog informatie over nieuwe trainingen. Op het gebied van waterstof- en stikstofinstallaties. Je moet mee met je tijd, toch?”

Saman ontwikkelde zich de afgelopen twintig jaar tot topmonteur. Hij heeft een rugzak vol diploma’s en certificaten voor uiterst gespecialiseerd en risicovol werk in de elektrotechniek. Als eerste monteur elektrotechnische industriële installaties is hij een vaste kracht in het Team Commissioning van de NAM in Groningen.

Interview Samen_vierkant

Saman Mehrvaj (rechts) na de ontvangst van een cadeaubon voor goed werk.

 

‘In dit verantwoordelijke werk sta je altijd op scherp’

Dat wil zeggen dat hij mede verantwoordelijk is voor het controleren, testen en onder hoogspanning zetten van bedrijfsinstallaties. Belangrijk werk en niet ongevaarlijk. Het gaat om installaties met gasleidingen waar 360 bar druk op staat. Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen wat er gebeurt als het misgaat.

Saman: “In dit werk sta je altijd op scherp. Je mag geen moment verslappen, het is nooit routine. Bij alles wat ik doe moet ik mijn verstand gebruiken. En ik moet mijn kennis constant bijspijkeren. Dat maakt dit werk fascinerend. Het verveelt geen moment, je blijft leren. En je weet dat de energiesector blijft innoveren, wat weer nieuwe eisen stelt aan je kennis en vaardigheden.”

‘Lekker in de buurt’

Als medewerker van DIT Personeel is Saman al sinds 2009 actief bij de NAM. Saman (geboren in 1964) woont in Groningen. Zijn werk richt zich meestal op de gasvelden in de provincie. Lekker in de buurt, dus. Ook was hij 28 maanden lang actief voor olieveld Schoonebeek, bij Emmen, een van de grootste olievelden van Europa. En nu Nederland verduurzaamt en de NAM onder meer gaat inzetten op waterstof- en stikstofinstallaties, bereidt Saman zich ook op die nieuwe technieken voor.

“DIT Personeel levert daar de ruimte en middelen voor. Er wordt goed naar me geluisterd. Als ik aangeef dat ik een diploma of certificaat wil halen, wordt daar altijd positief op gereageerd. Ik heb leuke collega’s en het is telkens weer een feest om elkaar te ontmoeten. Tijdens de DIT-bedrijfs-BBQ, bijvoorbeeld. Of tijdens de kerstborrel. Maar het belangrijkste is: vanaf de eerste dag kan ik mijn eigen toekomst vormgeven.”

‘Het beste van twee werelden’

Saman, die in zijn vrije tijd enorm kan genieten van een glas single malt whisky, herinnert zich die eerste dag goed. “Tijdens projecten voor een andere werkgever hoorde ik op locatie vaak enthousiaste verhalen van jongens van DIT. Toen ik toe was aan een nieuwe uitdaging, ben ik uitzendbureaus gaan vergelijken. DIT kwam als beste uit de bus. Ik herinner me vooral dat ik onder de indruk was van de kwaliteit van het gereedschap en de kleding die je gratis meekrijgt. Dat had ik nooit eerder meegemaakt.”

Voor Saman biedt DIT Personeel het beste van twee werelden: de afwisseling en uitdaging van een uitzendbedrijf en de zekerheid, betrokkenheid en loopbaankansen van een vaste werkgever. “Ik ben happy met mijn werk en werkomstandigheden. Als het aan mij ligt, ga ik nog jaren op deze manier door. Ik zou echt niet weten wat ik verder nog kan wensen van een werkgever.”