DIT en Larex zetten belangrijke stappen om goed vakpersoneel te kunnen blijven leveren

Algemeen

De economie heeft zich krachtig hersteld na vorig jaar en de klanten van zuster-ondernemingen DIT (Nederlands vakpersoneel) en Larex (buitenlands vakpersoneel) beginnen het steeds drukker te krijgen. De vraag naar kwalitatief goed vakpersoneel is enorm gestegen en de verwachting is dat deze vraag de komende jaren alleen nog maar groter zal worden. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het aantrekken van vakpersoneel de grootste uitdaging van DIT en Larex. In dat kader zijn er goede stappen gezet op twee cruciale instroomkanalen: werving van buitenlands personeel en het zelf opleiden van vakpersoneel.

Investering in wervingsapparaat voor buitenlands personeel


Commercieel Directeur Larex Daniël Keurntjes, per april van dit jaar gestart bij Larex, heeft een duidelijk doel voor ogen de aankomende jaren. “Om een kwalitatieve instroom van vakmensen te blijven genereren om aan de steeds groter wordende vraag te voldoen, zal er buiten de landsgrenzen moeten worden geworven onder de vlag van Larex. Met het aantrekken van Krystian Walek is hiermee een eerste belangrijke stap gezet. Krystian heeft uitgebreide ervaring en een bewezen track record in het werven van Oost-Europees vakpersoneel. Hij is per 1 juli gestart bij Larex en het doel is om medio september een wervingsvestiging van Larex te openen in Polen”.

Instroom met hulp van Vakopleidingen


Om instroom te blijven genereren van Nederlandse vakmensen wordt het opleiden van personeel steeds belangrijker. DIT is flink aan het investeren in haar interne afdeling Vakopleidingen. Algemeen Directeur Dennes van der Vlist vertelt: “Naast BBL bieden wij nu ook korte maar effectieve opleidingstrajecten voor zij-instromers. We zien dat dit effectieve opleidingstrajecten zijn om kandidaten die nog niet in de techniek-, bouw- of schildersbranche werkzaam zijn geweest de eerste kneepjes van het vak te leren. Zij kunnen daarna snel worden ingezet bij onze opdrachtgevers. Verder zien we dat deze zij-instroom trajecten een goede opstap kunnen zijn voor medewerkers om na een periode van werken bij onze opdrachtgevers verdere training en scholing te krijgen om zich zo uiteindelijk te ontwikkelen tot vak volwassen vakmensen.”




Gepubliceerd op 01 juli 2021