Werk als Elektromonteur, een carrière met spanning!

Eigenlijk heeft iedereen wel eens van elektrotechniek gehoord. Dat is ook niet zo gek aangezien het overal te vinden is in je huis, op straat, op je werk, noem maar op. In het dagelijks leven kan je (bijna) niet zonder elektrotechniek. Elektromonteurs hebben daarom een belangrijke rol in onze samenleving. In dit artikel vertellen wij jou hier graag meer over!

Wat is elektrotechniek?

Elektrotechniek is een discipline die zich bezighoudt met de studie en de toepassing van elektriciteit en elektromagnetische velden. Als Elektromonteur ben dagelijks bezig met elektrotechnische werkzaamheden. Je bent bijvoorbeeld opgeleid tot elektromonteur, zonnepanelenmonteur of servicemonteur. Er zijn veel elektromonteur vacatures beschikbaar, op zowel mbo als hbo niveau.

Werken in de elektrotechniek

Om huizen en bedrijven te voorzien van elektriciteit zijn elektriciteitsnetwerken nodig. Met een baan in de elektrotechniek kom je in een wereld van technologie en innovatie terecht. Het vraagt om specifieke kennis om netwerken en elektrische installaties aan te leggen, te onderhouden en storingen hieraan op te lossen, kennis die de Elektromonteur bezit!

Doordat we in het dagelijks leven grotendeels afhankelijk zijn van stroomvoorziening, zit je met een baan als elektromonteur altijd goed. Er zijn interessante elektromonteur vacatures beschikbaar met kansen genoeg. Voor een elektromonteur staat veiligheid altijd voorop om ernstige ongelukken te voorkomen.

Wat doet een elektromonteur?

Wat doet een elektromonteur? Misschien is het je al duidelijk geworden, maar toch leggen we je graag uit wat een elektromonteur doet. Een elektromonteur kent vele namen, elektricien, monteur elektrotechnische installaties, monteur E of monteur elektrotechniek. Het is een vakkracht gespecialiseerd in het installeren, repareren, reviseren, onderhouden, testen en ontwikkelen van elektrotechnische installaties. Bij een vacature elektromonteur kan je veel verschillende werkzaamheden verwachten, dit komt doordat de elektrotechniek ook een veelzijdig vakgebied is.. Werkzaamheden van een elektromonteur zijn onder andere:

• Het uitvoeren van onderhoud.
• Het oplossen van storingen.
• Het installeren van elektrische installaties, schakelkasten, machines, etc.
• Het controleren en toetsen van installaties aan geldende normen (NEN-Normen)

Spreken deze werkzaamheden jou aan? Bekijk dan ook eens onze vacature elektromonteur.

Vacature elektromonteur

Op dit moment is er veel vraag naar technische vakkrachten. Er zijn veel vacatures voor elektromonteur beschikbaar. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om door te groeien naar andere functies binnen de elektrotechniek. Werk jij precies en gestructureerd en ben je analytisch en resultaatgericht ingesteld. Dan heten wij je van harte welkom, bekijk onze elektromonteur vacatures of reageer gelijk via onze open sollicitatie, dan bespreken wij samen met jouw de mogelijkheden.

Gepubliceerd op 31 mei 2022