Het werk van een onderhoudsschilder

Een nieuwe laag verf op de kozijnen of het repareren van houtrot, de onderhoudsschilder weet raad. Bij onderhoudsprojecten is er altijd vraag naar onderhoudsschilders. De onderhoudsschilder is een specialist met essentiële rol. Meer weten over het werk van de onderhoudsschilder? Lees dan verder!

De alleskunner

Sauzen, plamuren, behangen en schuren de onderhoudsschilder kan het allemaal. Bij schilder vacatures voor onderhoudsschilder is het belangrijk dat jij als expert weet in te schatten wat er vervangen of gerepareerd moet worden. Bij houtrot is de onderhoudsschilder in staat om in te schatten of een nieuwe verflaag volstaat of dat het oppervlak eerst nog geschuurd of geplamuurd moet worden. Met een baan als onderhoudsschilder tref jij bij de start de juiste voorbereidingen. Hierdoor verlopen de werkzaamheden later in het project ook goed.

Een carrière als schilder

Er zijn veel verschillende schilder vacatures waaronder die van onderhoudsschilder, een mooi beroep met veel doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden. Een schilder heeft vaak een vakopleiding gevolgd, maar de praktijkervaring is een belangrijke aanvulling. Ben jij geïnteresseerd om schilder te worden? Via een mbo-opleiding of BBL-traject kan je leren en tegelijkertijd ervaring opdoen, om zo uit te groeien tot een echte professional.

Ja, ik wil onderhoudsschilder worden!

Beschik jij over doorzettingsvermogen, ben je perfectionistisch en prestatiegericht? Heb jij de ambitie en benodigde vaardigden in huis? Dan is een baan als onderhoudsschilder bij DIT echt iets voor jou! Bekijk hier al onze schilder vacatures of reageer gelijk via onze open sollicitatie, dan bespreken wij samen jouw mogelijkheden.

Gepubliceerd op 17 juni 2022