Een carrière in de techniek als installatiemonteur

Werken in de installatiebranche? Dan mag je rekenen op een goed toekomstperspectief! Van het instellen van airconditioningssystemen bij mensen thuis tot het onderhouden van grote installaties in fabrieken. De totale productie binnen installatiebranche neemt de komende jaren alleen maar toe. Er zijn dan ook voldoende carrière mogelijkheden en daarom ook veel installatietechniek vacatures!

Wat is installatietechniek

Installatietechniek is een breed vakgebied dat zich richt op het samenbrengen van verschillende soorten installaties tot één technisch geheel. De taken van een installatiemonteur zijn erg divers. Met een baan in de installatietechniek ga je de ene keer aan de slag met een centrale verwarming. en de volgende keer met een airconditioning (koeling). Ook kunnen het aanleggen, instellen, afstellen en onderhouden van warmte ventilaties, sanitaire voorzieningen en hemelwaterafvoeren tot jouw taken behoren. Spreekt jou dit nu al aan? Bekijk dan ook eens onze vacature installatietechniek.

Wat doet een installatiemonteur

Als installatiemonteur moet je goed op de hoogte zijn van de complexiteit van de apparatuur om storingen in het systeem op te kunnen lossen. Ook dient een installatiemonteur eventuele instructies aan klanten te kunnen geven. In sommige gevallen moet de installatiemonteur controles en onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat het systeem goed functioneert, en apparatuur upgraden of vervangen om het systeem te verbeteren. Als installatiemonteur werk je zelfstandig, nauwkeurig, veilig en denk je logisch na.

Herken jij jezelf in deze eigenschappen passende bij een vacature installatietechniek? Dan is een carrière in de installatietechniek echt iets voor jou!

De toekomst van een installatiemonteur

Er is een goed toekomstperspectief voor je als installatiemonteur of leerling installatiemonteur, er zijn namelijk genoeg installatietechniek vacatures. In de installatietechniek kan je je bijvoorbeeld specialiseren tot cv-monteur, loodgieter of koelmonteur. Het werk is praktisch en veelzijdig. Ook de diversiteit aan projecten en werklocaties zorgen voor een veel afwisseling en uitdaging. Dat maakt het vak van installatiemonteur aantrekkelijk. Nog niet zo veel ervaring maar wel de juiste motivatie in huis? Dan is de functie van leerling installatiemonteur wellicht iets voor jou. Hierbij leer je het vak van een ervaren installatiemonteur.

Werk in de installatietechniek

Wil jij na het lezen van dit artikel ook aan de slag gaan als installatiemonteur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk gerust onze installatietechniek vacatures of reageer gelijk via onze open sollicitatie, dan bespreken wij samen met jou de mogelijkheden.

Gepubliceerd op 13 juni 2022