Een baan als schilder? Ontdek welke vacature schilder bij jou past!

Als huiseigenaar ontkomt niemand eraan, eens in de zoveel tijd is het schilderwerk van een woning aan vervanging toe. Als de verf zichtbaar beschadigd, versleten of verkleurd is, is de tijd aangebroken voor een nieuwe beschermlaag. Schilders hebben hiervoor de benodigde ervaring en dankzij hun expertise worden alle randjes netjes afgewerkt. Een schilder is een vakkracht die gespecialiseerd is om deze en nog veel meer andere schilderwerkzaamheden tot een mooi eindresultaat te brengen. In dit artikel vertellen wij je graag meer over dit specialistische beroep.


Werkzaamheden van een schilders

Er zijn veel verschillende soorten schilder vacatures. Ben jij als schilder gespecialiseerd in onderhoudswerkzaamheden of restauratiewerkzaamheden, heb je eerder gewerkt in de industrie? Wat je specialisme ook is jij bent thuis in jouw vak. Als schilder werk je met verschillende ondergronden, denk hierbij aan hout, kunststof of metaal. Daarnaast voeren de meeste schilders ook andere werkzaamheden uit, zoals bijvoorbeeld behangen en kitten. Het op de juiste manier schuren, plamuren, ontvetten en kitten van voorwerpen zullen voor een groot deel de kwaliteit van het schilderwerk bepalen. Een baan al schilder is dan ook niet voor iedereen weggelegd.

Eigenschappen van een schilder

Bij schilder vacatures wordt vaak gevraagd naar oog voor detail en nauwkeurigheid als eigenschap. Met een baan als schilder weet jij als geen ander hoe belangrijk het beschermen van de ondergronden is. Daarnaast is het ook erg belangrijk om te letten op de omgeving. Hierdoor kan je namelijk beter inschatten welke weersomstandigheden of andere omgevingsinvloeden de ondergrond kan aantasten.

Het schilders beroep is onmisbaar

Een schilder houdt zich bezig met het onderhouden, renoveren en beschermen van gebouwen. Per vakgebied zijn er veel verschillende schilder vacatures. Met een baan als schilder weet jij het houtwerk en andere materialen beter te beschermen door het aanbrengen van een verflaag. Een goede verflaag, zorgt ervoor dat vocht de ondergrond niet kan aantasten. Naast bescherming speelt ook verfraaiing een belangrijke rol binnen de schilderbranche. Het mooie aan het schilderwerk is dat het resultaat voor de schilder, maar ook voor de opdrachtgever, snel zichtbaar is. Fantastisch om jou harde werk gelijk te kunnen bewonderen!

Vacature schilder

Nieuwsgierig geworden naar onze schilder vacatures en de projecten waarvoor wij een baan als schilders beschikbaar hebben? Bekijk dan ook eens onze vacature schilder of ga aan de slag als onderhoudsschilder. Meer weten over een carrière als onderhoudsschilder, bekijk dan ook eens onze blog 'Het werk van een onderhoudsschilder'.

Gepubliceerd op 02 juni 2022