Het Loodgietersvak…het is meer dan alleen leidingen leggen

Als je thuis een probleem hebt met bijvoorbeeld een lekkende afvoer of cv-ketel, biedt een loodgieter of cv monteur de helpende hand. Het werk van een loodgieter bestaat uit een breed takenpakket. Daarom kan een loodgieter ingezet worden voor veel verschillende mankementen in en rondom je huis. Maar wat doet een loodgieter nu eigenlijk precies? Hoe gaat een loodgieter te werk? En wat wordt er gevraagd bij loodgieter vacatures? In dit artikel vetellen wij jou hier graag meer over!

Werkzaamheden loodgieter

Een loodgieter houdt zich dagelijks o.a. bezig met het monteren en installeren van water- en gasleidingen, verwarmingsinstallaties, sanitair en riolering. Ook kunnen loodgieters advies geven bij het aanschaffen of vernieuwen ervan. Bij een baan als loodgieter weet je precies de specificaties van het product, ben je bekend met diverse onderdelen en gebruik je de juiste tools om maatwerk te leveren. In een vacature loodgieter staan vaak de volgende werkzaamheden:

• Het aanleggen, het afmonteren en het installeren van installaties.
• Reparaties en onderhoud uitvoeren.
• Technische tekening of schema’s lezen en inschatten.

Spreekt een baan als loodgieter of cv monteur jou aan? Bekijk dan eens de loodgieter vacatures.

Waar kom je te werken als loodgieter?

Als loodgieter voer je vaak werkzaamheden uit bij nieuwbouw of bij bestaande woningen en gebouwen. Dit is afhankelijk van de loodgieter vacature waarop jij solliciteert en de opdrachtgever die daarbij hoort. In ieder geval kan een loodgieter baan in iedere provincie van Nederland zijn.

Genoeg loodgieter vacatures

De vraag naar loodgieters is tegenwoordig erg groot. Met een baan als loodgieter ben je daarom de zekerheid van werk. De bouw van nieuwe woningen blijft doorgaan en onderhoud aan bestaande woningen en gebouwen blijft nodig. Momenteel zijn is er een te kort aan loodgieters, wat ervoor zorgt dat er veel loodgieter vacatures beschikbaar zijn. Dit tekort, dreigt nog groter te worden, terwijl een loodgieter baan zo interessant is. Het gebruik van een warmtepomp gaat op korte termijn namelijk verplicht worden. Zo wordt een besparing op gas gerealiseerd en heeft het een positief effect op de energierekening en het klimaat. Deze plannen zijn ambitieus en meer loodgieters of cv monteurs zijn dan zeker nodig!

Wil jij een loodgieter baan?

Ben jij na dit artikel overtuigd en wil jij aan de slag als loodgieter of cv monteur? Dan heten wij je van harte welkom, bekijk onze loodgieter vacatures of reageer gelijk via onze open sollicitatie, dan bespreken wij samen met jou de mogelijkheden.

Gepubliceerd op 15 juni 2022