Aan de slag als Timmerman

De functie van timmerman is onmisbaar in de bouw. Als timmerman zijn er dan ook een hoop kansen voor je. Op dit moment zijn timmermannen schaars, maar de bouwproductie gaat voorlopig nog gestaag door. Zodoende ben jij verzekerd van een toekomst waarin er altijd een nieuwe klus of project beschikbaar is. Kies jij voor zekerheid? Ga dan aan de slag als timmerman of timmervrouw! Hieronder vertellen je graag meer over een carrière in de bouw en wie weet vind jij de vacature timmerman die bij jou past.

Wat doet een Timmerman?

Timmermannen bouwen, herstellen en installeren geraamten en structuren die van hout en andere materialen zijn gemaakt. Als Timmerman werk je zowel binnen als buiten op verschillende soorten bouwprojecten. Denk aan het monteren van een keukenkastjes of kozijnen tot het bouwen van bruggen. Als timmerman kan je overal terecht komen en er zijn dan ook veel verschillende timmerman vacatures beschikbaar. Je kan bijvoorbeeld aan de slag gaan als betontimmerman, onderhoudstimmerman of Timmerman 2. Als timmerman ben je betrokken bij het ontwerpen, ben je bezig met het opmeten, aftekenen, snijden, vormgeven, monteren en afwerken van hout, maar ook het installeren van vloerbalken of inbouwen van interieurs kunnen tot je werkzaamheden behoren. Kortom, als Timmerman is er altijd wel iets te doen!

Vaardigheden van een Timmerman

Als timmerman ben veel met je handen bezig en je weet precies welk gereedschap en materiaal je nodig hebt voor welk doel. Je bent bekend met verschillende houtsoorten en weet hoe je ze kunt bewerken. Machines en gereedschappen schrikken jou niet af. Als timmerman heb je een heel breed takenpakket. De volgende vaardigheden worden vaak gevraagd bij een Timmerman vacature:

• Ervaring met diverse apparatuur en gereedschappen
• Kennis van bouw en constructie
• Het bestuderen van bouwplannen en -tekeningen ter voorbereiding op je werk • Grondig zijn en met een oog voor detail

Herken jij jezelf in deze vaardigheden, bekijk dan eens onze vacature Timmerman.

Waar werkt een Timmerman?

Als timmerman kan je op veel verschillende soorten projecten aan de slag gaan. Over het algemeen werk je als timmerman in de woningbouw of utiliteitsbouw. Binnen deze twee onderdelen kan je je specialiseren richting renovatiebouw en nieuwbouw. Als timmerman werk je dan ook vaak op verschillende locaties, van grootschalig nieuwbouwprojecten tot kleine renovatieprojecten.

Een vacature Timmerman voor jou

Wil jij na het afronden van project trots zijn op je werk als Timmerman? Ben je iemand die precies en nauwkeurig te werk gaat? Dan is een baan als Timmerman iets voor jou! Er is vast een vacature Timmerman die bij jou past. Bekijk onze Timmerman vacatures of reageer gelijk via onze open sollicitatie, dan bespreken wij samen jouw mogelijkheden.

Gepubliceerd op 24 mei 2022