Fatih Cavusoglu zet voor honderd procent in op een diploma Elektrotechniek

23 december 2019

‘Ik heb er zin in’

“Ik heb de knop omgezet. Dat diploma Elektrotechniek gáát er komen,” zegt Fatih Cavusoglu. “En daarna wil ik verder, want dit is mijn vak. En als je iets wilt graag, word je bij DIT Personeel geweldig geholpen. Die kans laat ik niet lopen, natuurlijk.”

Fatih (27) woont bij zijn ouders in Enschede en werkt sinds enige tijd als hulp-elektromonteur bij Lesscher Installatietechniek in Saasveld. Hij groeide op in een echte Enschedese volksbuurt. Mensen met het hart op de tong. Als ze je eenmaal kennen staan ze voor je klaar. Tot voor kort was zijn motto ‘lang leve de lol’ – beetje feesten, beetje chillen, lang uitslapen.

Maar dat is geweest. Inmiddels werkt Fatih Cavusoglu gepassioneerd aan het realiseren van zijn droom. Doordeweeks komt hij ’s avonds de deur niet meer uit. Hij ligt voor tienen in bed en staat ’s morgens om vijf uur op. Hij richt zich op één ding: zijn werk. “De elektrotechniek is mijn toekomst.”

‘Ik dacht: dit is mijn kans op een nog betere toekomst…’

Aan Fatih’s kennismaking met DIT Personeel gaat een verhaal van twaalf ambachten en dertien ongelukken vooraf. “Ik heb mij diploma voertuigentechniek gehaald, maar wist dat ik daar niet blij van werd. Toen heb ik de IT geprobeerd. Vlak voor mijn examen kwam ik in het ziekenhuis terecht, dus dat werd hem niet. Vervolgens heb ik twee jaar in Turkije gezeten, het geboorteland van mijn ouders. Ik heb het geprobeerd, maar kon er niet wennen aan de cultuur. Terug in Nederland dacht ik: nu moet je toch écht serieus aan je toekomst gaan denken. Toen kwam DIT op mijn pad.”

Fatih reageerde op een vacature en was snel welkom voor een gesprek. Hij gaf aan dat hij graag iets wilde in de elektrotechniek of elektronica. “Fijne dingen doen, met mijn handen. Ik houd van precisie, van logica. DIT Personeel adviseerde de basiscursus. Geweldig om te doen. Veel praktijk en aan het einde van de dag een beetje theorie. Twee ervaren docenten op een groepje van vijf. Het hele vak samengeperst in tien dagen, waardoor je de essentie snel oppakt. En het was ook nog eens gezellig.”

‘Een vak leren doe je vooral in de praktijk’

De cursus viel in goede aarde en Fatih kon meteen aan de slag. Hij draait alweer enige tijd mee op mooie projecten, in de buurt van Enschede. “Ik heb er geweldige collega’s die me alles vertellen wat ik maar weten wil van het vak. Allemaal jongens met een warm hart, heel behulpzaam. Al werkend leer ik de fijne kneepjes, zeg maar. Een vak leren, doe je vooral in de praktijk. Maar wil je een diploma hebben, dan zul je toch ook naar school moeten. En dáár heb ik mijn zinnen op gezet. Zo’n BBL-opleiding, vier dagen werken, één dag naar school, is daar ideaal voor. Daarmee kan ik én mijn vakdiploma halen én geld verdienen.”

In februari is het zover. Dan moet Fatih aan de bak. Hij kiest voor de versnelde opleiding van één jaar en is super gemotiveerd om er een succes van te maken. “Ik woon goed bij mijn ouders en doe veel voor ze, als een soort mantelzorger, want ze zijn al op leeftijd. Maar er komt natuurlijk een moment waarop je een eigen plek wilt hebben en je eigen leven wilt opbouwen. Het lijkt me fantastisch om ergens in Enschede een oud huisje op te knappen. De elektrische installaties kan ik dan mooi zelf doen. Maar eerst werken en studeren. Dat is waar ik me in het nieuwe jaar volledig op richt.”

‘Je bent bij DIT geen nummer, je bent een collega’

Fatih is erg blij met het begrip en de ondersteuning van DIT. Hij zegt: “Bij de eerste kennismaking kon ik laten zien wat ik weet en kan. DIT had daar direct vertrouwen in en zei: laten we het gewoon samen proberen. Je bent bij DIT geen nummer, maar een collega. Als je laat zien dat je verder wilt, is niets onmogelijk. Sinds ik de knop in mijn hoofd definitief heb omgezet, lijkt alles op zijn plaats te vallen. Laat het nieuwe jaar maar komen. Ik heb er zin in.”

Nieuws

 • DIT en Larex pakken door met implementatie Mysolution

  DIT en Larex pakken door met implementatie Mysolution

  Vanaf 2022 gaan DIT en Larex gebruik maken van de software van leverancier Mysolution. Met deze oplossing gaan alle processen van front-, mid- en back-office uitgevoerd worden met één geïntegreerde software oplossing; dit gaat efficiency voordelen opleveren voor klanten, vakmensen en de interne organisatie van DIT en Larex. Met deze digitale inhaalslag zorgen DIT en Larex ervoor om haar vakmannen en klanten ook in de toekomst uitstekend van dienst te kunnen zijn!

  Lees meer
 • Stijging algemene tevredenheid medewerkers DIT en Larex!

  Stijging algemene tevredenheid medewerkers DIT en Larex!

  Gepubliceerd op 21 juli 2021

  Onze medewerkers van DIT Personeel en Larex zijn bepalend voor ons succes en dat maakt het extra belangrijk dat iedereen met plezier naar het werk gaat. 

  Lees meer
 • DIT en Larex zetten belangrijke stappen om goed vakpersoneel te kunnen blijven leveren

  DIT en Larex zetten belangrijke stappen om goed vakpersoneel te kunnen blijven leveren

  De economie heeft zich krachtig hersteld na vorig jaar en de klanten van zuster-ondernemingen DIT (Nederlands vakpersoneel) en Larex (buitenlands vakpersoneel) beginnen het steeds drukker te krijgen. De vraag naar kwalitatief goed vakpersoneel is enorm gestegen en de verwachting is dat deze vraag de komende jaren alleen nog maar groter zal worden. 

  Lees meer
 • Ontmoet Michiel, Regiomanager Techniek & Bouw Noord-Holland

  Ontmoet Michiel, Regiomanager Techniek & Bouw Noord-Holland

  Gepubliceerd op 26 maart 2021

  DIT Regiomanager Michiel Ensink ziet de vraag naar schilders snel toenemen. Zijn antwoord? Actief gemotiveerd talent werven en opleiden voor het vak. De praktijk bewijst dat het werk. Klanten die een enthousiaste leerling-schilder willen plaatsen kunnen Michiel persoonlijk bellen.

  Lees meer
 • Ontmoet vakman Robert van Esch

  Ontmoet vakman Robert van Esch

  Gepubliceerd op 17 december 2020

  Robert van Esch, elektricien, baalt van de nieuwe lockdown. Niet zozeer voor zichzelf, maar voor zijn vrienden en vriendinnen die werken in de sectoren waar de klappen vallen. In zijn eigen werk ondervindt Robert niet veel hinder van corona. In zijn privéleven wel. Robert en zijn vriendin hebben een passie voor fantasy-festivals. Die magische wereld ligt volledig op zijn gat.

  Lees meer
 • Nieuw logo DIT Personeel legt nadruk op verbinden

  Nieuw logo DIT Personeel legt nadruk op verbinden

  Gepubliceerd op 29 september 2020

  DIT Personeel, dé personele dienstverlener in de techniek, is vanaf vandaag herkenbaar aan een nieuw, modern logo. De kleuren en de kenmerkende oranje stip bleven. De stip speelt zelfs een hoofdrol in het nieuwe logo, als verbindende factor tussen het merk en de vele vakmensen en bedrijven die elkaar via DIT Personeel vinden.

  Lees meer
 • DIT pakt door: MT-versterking met Chris Dijkstra als Regiodirecteur Noordoost en benoeming Dennes van der Vlist als CEO

  DIT pakt door: MT-versterking met Chris Dijkstra als Regiodirecteur Noordoost en benoeming Dennes van der Vlist als CEO

  Gepubliceerd op 29 september 2020

  DIT blijft investeren ondanks de moeilijke marktomstandigheden van dit jaar. DIT is samen met haar zusteronderneming Larex marktleider op gebied van uitzenden en detacheren in de bouw en techniek. Twee MT-benoemingen begin september laten zien dat het vizier bij DIT op de toekomst gericht is. 

  Lees meer
 • De zomer is voorbij. Tijd om weer aan de slag te gaan.

  De zomer is voorbij. Tijd om weer aan de slag te gaan.

  Gepubliceerd op 28 september 2020

  De zomer is officieel voorbij en het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat het tijd is om weer aan de slag te gaan! Bij DIT Personeel kun je rekenen op een grote diversiteit aan projecten. Of je nou elektromonteur, timmerman, installateur of lasser bent, veel van onze opdrachtgevers kunnen je goed gebruiken.

  Lees meer
 • Allround meewerkend voorman Kees Mertens: ‘Het belangrijkste voor mij is dat je op de bouw van elkaar op aan kunt’

  Allround meewerkend voorman Kees Mertens: ‘Het belangrijkste voor mij is dat je op de bouw van elkaar op aan kunt’

  Gepubliceerd op 28 september 2020

  Schrijf mensen met ervaring niet te snel af, vindt Kees Mertens. Hij is 59 en bewijst als meewerkend voorman elke dag zijn waarde. Voor hij zich verbond aan DIT Personeel, stuitte hij geregeld op ‘gevalletjes’ van leeftijdsdiscriminatie. “BIJ DIT kijken ze niet naar je leeftijd. Daar kijken ze wie je bent, wat je kunt en wat je voor elkaar kunt betekenen.” 

  Lees meer
 • Elektrotechnicus Jiadeep Chaudhary is blij dat werk doorloopt, maar blijft op zijn hoede

  Elektrotechnicus Jiadeep Chaudhary is blij dat werk doorloopt, maar blijft op zijn hoede

  Gepubliceerd op 31 juli 2020

  “Ik hoop dat de gezelligheid weer snel terugkomt in Amsterdam,” zegt Jiadeep Chaudhary, elektromonteur. “En dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Tijdens het werk, buiten het werk, maar bijvoorbeeld ook in de metro. Ik doe alles om gezond te blijven, want ik wil per se door kunnen werken.” 

  Lees meer
Deel nu via: