‘DIT snapt wie bij ons wel en niet door de ballotage komt’

20 september 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Van der Kolk Zwolle

Bij interview Klaas Alberts

Uitgelicht: Klaas Alberts, directeur/eigenaar Van de Kolk, Zwolle:

Vakpersoneel werven in het buitenland? Klaas Alberts, directeur/eigenaar van Van der Kolk Zwolle , begrijpt dat andere bedrijven daartoe overgaan, maar ziet het voor zijn eigen onderneming voorlopig nog niet gebeuren. “Omdat mijn jongens altijd als koppels op pad gaan, bij calamiteiten ’s nachts en onverwachts, is het essentieel dat ze elkaar in alle opzichten verstaan.”

Met ‘verstaan’ doelt Klaas Alberts niet alleen op de taal. Hij hecht er waarde aan dat zijn medewerkers elkaar ook begrijpen en aanvullen. Daarom werkt hij bij voorkeur met jongens uit de regio. Dat lukt nog steeds, dankzij mond- tot mondreclame en het feit dat zijn DIT-contactpersoon de lokale arbeidsmarkt en zijn bedrijf door en door kent.

‘De grootste plus van DIT? Mijn vaste man, Jeroen van Werven, met wie ik al jaren kan lezen en schrijven.’

Klaas: “Dát is voor mij de grootste plus van DIT Personeel: een vaste contactman met wie ik kan lezen en schrijven. Wij komen bij veel verschillende bedrijven en particulieren over de vloer, vaak in noodsituaties, en dat vraagt om medewerkers die qua gedrag en uitstraling onze waarden representeren. DIT snapt dat en weet wie bij ons wel of niet door de ballotage komt.”

Niet voor één gat te vangen

Van der Kolk Zwolle kent een bijzondere geschiedenis. De schoonfamilie van Klaas zette de firma 50 jaar geleden op als loon- en grondverzetbedrijf. Naarmate de agrarische activiteiten uit de regio verdwenen, nam het werk bij Van der Kolk af. Maar de firma was niet voor één gat te vangen. In korte tijd switchte Van der Kolk met succes naar specialistisch reinigingswerk met een unieke 24/7 calamiteitendienst, inzetbaar van de Veluwe tot aan Groningen.

Klaas Alberts: “Wij hebben dertig man vast en elk jaar een flink aantal jongens van DIT rondlopen. Daarvan heb ik er al heel veel overgenomen. Daar zit één knaap tussen, die al twintig jaar voor ons bedrijf werkt. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van DIT.