‘Een aantrekkelijke partij voor vaktalent’

24 september 2017

‘Een aantrekkelijke partij voor vaktalent’

Uitgelicht: Andy Berkhof, Accountmanager Techniek bij DIT Personeel

nieuwsandy

“Directe werving op de bouwplaats is wat ons betreft ‘not done’. Maar als ik op locatie een praatje met mijn monteurs maak, besef ik dat anderen meeluisteren. Daar maak ik subtiel gebruik van door te benadrukken dat wij wel een zeer aantrekkelijke partij zijn.”

Op de vraag waar dat in zit, heeft Andy Berkhof zijn antwoord direct klaar. “Bij ons krijg je gratis gereedschap en werkkleding, bij andere bureaus betaal je daar als vakman voor. Bij ons kun je alle denkbare vakopleidingen volgen en tel je mee als vaktalent. Wij bieden onze monteurs unieke garanties.”

Andy gelooft heilig in het onderscheidende vermogen van DIT Personeel, maar beseft dat de concurrentie moordend is. “Sinds de bouwvak is het een gekkenhuis. Iedereen trekt aan iedereen, veel bedrijven zijn weer bereid om met vaste contracten te zwaaien. Wij doen veel om onze mensen vast te houden, maar niet ten koste van alles. Als een vaktalent zich ergens anders echt kan verbeteren, moet je hem dat gunnen.”

            ‘Het wordt moeilijker, maar mij zul je nooit gelijk nee horen zeggen’

“De tijd dat iedere aanvraag snel en op maat kon worden ingevuld, is voorbij. Maar ik zeg nooit gelijk nee. Ik ga alle mogelijkheden af, ook buiten mijn eigen regio. Ik doe alles om geen nee te hoeven verkopen, zolang de kwaliteit gewaarborgd is. Daar hoort ook een eventuele in- en doorleenconstructie bij. Heb ik geen Nederlandstalige monteur beschikbaar, dan kaart ik de mogelijkheid van een Europees vaktalent aan. Daarvoor hebben we direct toegang tot een eigen netwerk en kunnen we all-in oplossingen bieden.”

“Verschillende klanten heb ik op die manier al uitkomst kunnen bieden. Wil een klant perse met Nederlandstalige monteurs werken, vanwege de communicatie, dan respecteer ik dat volledig. En dan blijf ik via alle mogelijke kanalen zoeken naar die ene Nederlandstalige monteur die het verschil maakt.”