‘Het voelde meteen vertrouwd’

29 mei 2017

Uitgelicht: Martijn, Constructiebankwerker/lasser

Foto referentie Martijn

Wie: Martijn

Door de crisis raakte Martijn zijn baan in de oliebranche kwijt. Dankzij een vacature van DIT Personeel zat hij geen seconde zonder werk. Descotech Metal wilde hem graag hebben, hij draaide er proef, maar de woon-werk afstand viel tegen. Dus week hij uit naar een andere baan. Toen die niet beviel, belde hij opnieuw met DIT Personeel. “Ik was weer even welkom.”

“Descotech was intussen verhuisd. Dat pakte voor mij gunstiger uit. Mijn sollicitatie bij DIT Personeel voelde meteen weer vertrouwd. Je bent geen nummer. Ze kennen je; zetten zich voor jou in. Toen Descotech aangaf me op termijn in vaste dienst te willen nemen, werd me dat helemaal gegund.”

“DIT houdt rekening met je. Dat bleek toen ik in april een ongeluk kreeg, waar ik gebroken en gekneusde ribben aan overhield. Wat ze toen zeiden bij DIT Personeel? Dat ik op de eerste plaats goed aan mezelf moest denken! Ik kreeg alle ruimte en medewerking om weer stap na stap aan het werk te gaan. Er is geen enkele druk uitgeoefend. Waar maak je dat mee?”

Martijn, die met vrouw en twee kinderen in Almelo woont, werkt al sinds zijn 15de in de metaal. “Ik moet er niet aan denken om achter een bureau of computer te zitten.” Hij gaat elke dag met plezier naar zijn werk.