DIT helpt Stichting Gered Gereedschap aan oude boormachines

26 mei 2016

Een boormachine met stofafzuiging is tegenwoordig verplicht. Daarom had DIT veel oude boormachines die niet meer gebruikt werden. Weggooien of verkopen is een makkelijke optie. Maar het is veel leuker en tevens maatschappelijk verantwoord om er een ander blij mee te maken. Daarom zijn ruim 200 oude boormachines geschonken aan Stichting Gered Gereedschap.

De door DIT geschonken boormachines worden door Gered Gereedschap opgeknapt en verscheept naar verschillende vakopleidingen in Oeganda, Kenia, Tanzania en Kameroen. Jonge technici in Afrika krijgen zo het gereedschap in handen waarmee zij een vakopleiding kunnen volgen en een zelfstandig bestaan op kunnen bouwen als bijvoorbeeld timmerman, elektromonteur of loodgieter. 

Op de foto reiken DIT monteur Peter en Manager MVO-SROI Egbert Mekenkamp de cheque uit aan Stichting Gered Gereedschap.  

Gered Gereedschap bestaat in Nederland uit 30 werkplaatsen waar 500 vrijwilligers actief zijn. Denk jij ook een bijdrage te kunnen leveren? De stichting is altijd op zoek naar donateurs, vrijwilligers en gebruikt gereedschap. Kijk wat jij kunt doen op: www.geredgereedschap.nl

DIT-Gered Gereedschap small