Referentie Danny

Danny Dammer, DIT vaktalent

danny website referentie

Wie      Danny Dammer

Danny Dammer zet met DIT Vakopleidingen zijn koers naar de toekomst uit

Hij is 19 jaar en weet precies wat hij wil: werken en leren in het vak waar zijn hart naar uitgaat, de elektrotechniek. Twee jaar geleden begon hij bij DIT Vakopleidingen aan de leergang Monteur Elektrotechnische Installaties. Binnenkort krijgt hij zijn diploma uitgereikt. Was het moeilijk, twee jaar werken en leren? “Niet echt”, zegt Danny Dammer. “Als je iets doet wat je interesse heeft, kan het niet mislukken.”

In zijn middelbare schooltijd studeerde Danny, die met zijn tweelingbroer bij zijn ouders in Hoogeveen woont en vier avonden per week in de sportschool te vinden is, voertuigtechniek. Daar ontdekte hij dat hij vooral belangstelling had voor ‘draadjes en stroom’. Danny: “Alles wat met stroom en technologie te maken heeft, boeit me. Ik wist snel dat ik door wilde in de elektrotechniek.”

‘Alles is hartstikke goed geregeld’

Danny is blij met zijn keuze voor DIT Vakopleidingen en werken en leren ineen. “Alles is hartstikke goed geregeld. Ik verdien een salaris en leer een vak. Ik werk momenteel bij Ten Kate Installatietechniek in Hoogeveen. Een fijn bedrijf waar ik elke dag in de praktijk kan brengen wat ik op school leer.”

Die school is het ROC in Zwolle. Danny gaat er één middag in de week heen en is er vol lof over. “Goede leraren, lesstof waar je wat aan hebt. We zitten er echt met een vriendengroepje. Ook de begeleiding in de werkpraktijk is prettig. Mijn praktijkbegeleider van DIT Vakopleidingen staat altijd voor me klaar. Het voelt goed om iemand achter de hand te hebben.”

‘Elektrotechniek en ITC boeien me allebei enorm’

Dat er steeds meer raakvlakken zijn tussen elektrotechniek en ICT is voor Danny een extra trigger om door te gaan in het vak. Beide disciplines boeien hem enorm. Hij staat al in de startblokken om aan niveau 3 en 4 te beginnen, wederom bij DIT Vakopleidingen. Zijn toekomst? Danny: “Eerst zoveel mogelijk leren en weten. Misschien ga ik de richting van beveiligingssystemen op, misschien begin ik ooit een eigen bedrijfje. Ik zie wel. Als ik maar kan werken met draadjes waar stroom doorheen gaat en kan blijven leren.”

Vragen over DIT Vakopleidingen?

Robby Maas      

 Robby Maas

 Manager DIT Vakopleidingen

Bel me  06-20 03 73 64
e-mail  r.maas@ditvakopleidingen.nl