Bereken je hypotheek bij DIT!

Bouwen aan je toekomst, met DIT Personeel

Je werkt, je wilt verder in je leven. Je wilt je settelen, alleen of met je partner. Het liefst in een eigen huis. Die lage hypotheekrente maakt een huis kopen extra aantrekkelijk. Maar je hebt (nog) geen vast contract. Krijg je dan wel een hypotheek?

Het antwoord is: ja. De vorig jaar gelanceerde Arbeidsmarktscan maakt de kans op een hypotheek reëel. De Arbeidsmarktscan is een initiatief van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) en enkele hypotheekbanken en –adviseurs. Steeds meer banken sluiten zich aan. Het besef dat flexibel werken voor veel mensen de nieuwe norm is, dringt door.

Vooral jongeren die nog niet zo lang actief zijn op de arbeidsmarkt werken in flexverband. Dáár is de Arbeidsmarktscan, onderdeel van arbeidsmarktkansen.nl, voor uitgevonden. De Arbeidsmarktscan berekent wat jouw huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt zijn. Dat geeft banken inzicht in de zekerheden die de bank nodig heeft om een hypotheek te verstrekken.

Wat doet de Arbeidsmarktscan?

De Arbeidsmarktscan brengt op basis van gegevens die jij invoert je individuele kansen op de arbeidsmarkt in kaart. Hij kijkt niet ‘terug’, naar je arbeidsverleden, maar vooruit, naar je arbeidsperspectieven. Er wordt een berekening gemaakt van je te verwachten inkomen voor de komende 5 jaar. Daarmee kan je hypotheekadviseur berekenen hoeveel je voor een huis kunt lenen.

Uit de scan rolt een bepaalde score. Die geeft een goed beeld van je kansen op een hypotheek bij één van de initiatiefnemers van arbeidsmarktkansen.nl. Scoor je bijvoorbeeld 70 punten, dan kom je in aanmerking voor een hypotheek bij Florius. Met 80 punten of meer kun je ook terecht bij Obvion. Zoals gezegd, sluiten steeds meer banken aan.

Wat is de volgende stap?

Heb je al concreet een huis op het oog, dan kun je met de uitslag van de Arbeidsmarktscan een hypotheek aanvragen bij één van de aangesloten banken of adviseurs. Wil je eerst nog rondkijken, dan zal een hypotheekadviseur je vragen de Arbeidsmarktscan nogmaals in te vullen zodra je het huis van je dromen gevonden hebt. Dat is omdat banken alleen actuele informatie accepteren. De kosten worden dan verrekend met je hypotheekaanvraag.

Wat zijn de voorwaarden?

De enige voorwaarde is dat je het jaar voorafgaand aan je hypotheekaanvraag minimaal 42 van de 52 weken betaald werk hebt verricht.

Betekent een goede score automatisch een hypotheek?

Bij een score van minimaal 70 punten is de kans op een hypotheek bij één van de aangesloten banken zeer realistisch. In 2016 kregen veel flexwerkers op deze manier een lening voor hun huis. Maar 100% zekerheid bestaat niet. Er spelen nog allerlei andere factoren een rol. Denk aan de aanschafprijs en taxatiewaarde, aan eventuele schulden, maar ook aan een eventueel extra inkomen. Maar de Arbeidsmarktscan, aangeboden door DIT, brengt je een stap dichter bij je eigen huis!

Zo werkt de scan voor jou!

  • Via deze website dien je een ‘verzoek arbeidsmarktscan’ in
  • Onze afdeling HRM neemt contact met je op voor nadere informatie
  • Je ontvangt per mail een digitale ticket voor arbeidsmarktkansen.nl
  • Je logt in en vult je gegevens in
  • Je ziet in enkele ogenblikken wat je score is
  • Met die score weet je of een hypotheek voor jou haalbaar is
  • Je maakt een afspraak met een aangesloten hypotheekadviseur
  • Samen met de adviseur vraag je een hypotheekofferte aan

Arbeidsmarktscan voor medewerkers DIT Personeel

DIT Personeel is aangesloten bij de NBBU. Hierdoor kunnen wij jou de Arbeidsmarktscan als aanvullende dienstverlening aanbieden. De rapportagekosten zijn voor onze rekening. De scan is voor jou gratis!