Opleidingen
Er zijn mensen die speciaal solliciteren bij DIT vanwege de opleidingen, aldus Robby Maas, manager DIT Vakopleidingen. Ook sturen ROC's regelmatig leerlingen die aan een BBL-traject willen beginnen, omdat zij zien dat DIT goede praktijkbegeleiding aan de leerlingen geeft. Het succes schuilt vooral in de persoonlijke aanpak en aandacht van de vier praktijkbegeleiders. De praktijkbegeleider bezoekt de leerling op de projecten, ondersteunt waar nodig met de studie, houdt contact met de school en ziet erop toe dat de leerling de werkzaamheden doet die passen bij zijn opleiding. Als een leerling andere werkzaamheden nodig heeft, gaat de praktijkbegeleider in gesprek met de teamleider. Opleiden in een BBL-traject en commercie kan wel eens botsen, omdat er andere belangen voorop staan. Daarom is het zo belangrijk dat opleiden vertegenwoordigd wordt door een aparte afdeling. Robby staat op hetzelfde niveau als de accountmanagers en kan daarmee echt voor 'leerlingen' in de bres springen als dat nodig mocht zijn.

Wat zeggen de medewerkers?
Dennis van Baarle werkt 3,5 jaar bij DIT als uitzendkracht. Hij begon als leerling en heeft nu een nul-urencontract voor bepaalde tijd. Hij werkt standaard 40 uur, maar had in die periode drie keer geen werk. Die onzekerheid vindt Dennis vervelend. Hij zou het liefst een vast contract hebben bij een 'gewoon bedrijf'. Maar als hij moet kiezen tussen een vast contract bij DIT of een jaarcontract bij een 'gewoon bedrijf', dan kiest hij toch voor DIT. Werken voor een uitzendbureau heeft voor- en nadelen, vindt Dennis. Steeds weer andere projecten, andere collega's en opnieuw handjes schudden kan vermoeiend zijn. Maar je ziet wel heel veel. Verschillende werkzaamheden en werkwijzen, daar leer je veel van. Als je gaat solliciteren is dat een voordeel, want bedrijven willen iemand met brede ervaring. Dennis is als BBL'er bij DIT binnengekomen en heeft inmiddels zijn mbo afgerond. Hij vond het prettig dat DIT een eigen praktijkbegeleider heeft. "Die komt naar jou toe op de projecten en helpt je als dat nodig is, bijvoorbeeld als je niet op een klus zit die past bij je opleiding, gaat hij in gesprek met de teamleider".

Ed Breinburg kent DIT vanuit zijn vorige bedrijf (als inlener) en toen dat bedrijf een jaar geleden failliet ging, nam hij direct contact op met DIT. Ed is 60+ en vertelt dat hij absoluut niet thuis wilde gaan zitten en heel blij was dat hij direct bij DIT aan de slag kon. Hij heeft een stapje terug moeten doen in verantwoordelijkheden;

dat is enerzijds jammer, maar anderzijds geeft dat ook rust. Ed geeft aan dat je echt flexibel moet zijn, omdat je steeds met andere klanten, andere mensen en andere regels te maken hebt. DIT maakt het werk juist afwisselend en geeft je de mogelijkheid je te ontwikkelen. Als je goed werk levert, vragen klanten je terug. Zo creëer je dus je eigen werk. Wat DIT voor Ed bijzonder maakt, is het familiegevoel. Er is veel contact en er wordt naar je geluisterd als je iets nodig hebt.

10 voorbeelden uit de praktijk 'Gebalanceerde flexibiliteit'

Vragen over DIT Vakopleidingen?

Robby Maas      

 Robby Maas

 Manager DIT Vakopleidingen

Bel me  06-20 03 73 64
e-mail  r.maas@ditvakopleidingen.nl

De bron van dit artikel:

TNO ifl zwart.jpg