DIT Vaknieuws

 • Ook DIT is bewust veilig op 16 maart!

  16 maart 2018

  Vandaag, vrijdag 16 maart is het weer de ‘Bewust Veilig’ dag. Vorig jaar vond op de derde vrijdag in maart de eerste editie plaats. Een initiatief van Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Bouw en In

 • De mannen moeten werken zoals ze het thuis zouden willen hebben

  07 december 2017

  Betrokkenheid bij wat je maakt en waarde leveren. Daar selecteert Jan Busstra zijn vakmensen op. Vast of flexibel maakt niet uit.

 • DIT levert nu ook Europese – Bouw vakmannen

  07 december 2017

  Jong talent opleiden en EU-collega’s inzetten op plekken waar gaten dreigen te vallen door gebrek aan Nederlands bouwpersoneel. DIT Bouw maakt korte metten met de schaarste. Hendery Versteeg vertelt er meer over.

 • DIT ontvangt Keurmerk Leerwerk-intermediair

  04 december 2017

  Op 1 december ontvangt DIT Personeel als één van de eerste het certificaat Keurmerk Leerwerk-intermediair van STOOF, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de flexbranche.

 • ‘In mijn werk draait alles om mensen en vertrouwen’

  30 november 2017

  “Mijn opa had een houthandel en ik heb mijn achternaam mee. Maar verder ging mijn relatie met de bouwwereld niet, toen ik in 2015 koos voor DIT Bouw. Inmiddels weet ik wat er speelt op de bouwplaats en dat de ene timmerman de andere niet is. Ik geniet van de diversiteit, van de uitdagingen die er elke dag liggen.”

 • Nederland heeft baat bij duurzame plek flexmigranten

  28 september 2017

  Bij de toenemende schaarste aan Nederlandstalig vaktalent, dient zich een cruciale vraag aan: vormen Europese flexmigranten een welkome en noodzakelijke aanvulling? De ABU en NBBU vinden van wel. Hoe staat DIT Personeel tegenover flexmigranten?

 • ‘Een aantrekkelijke partij voor vaktalent’

  24 september 2017

  “Directe werving op de bouwplaats is wat ons betreft ‘not done’. Maar als ik op locatie een praatje met mijn monteurs maak, besef ik dat anderen meeluisteren. Daar maak ik subtiel gebruik van door te benadrukken dat wij wel een zeer aantrekkelijke partij zijn.”

 • ‘DIT snapt wie bij ons wel en niet door de ballotage komt’

  20 september 2017

  Vakpersoneel werven in het buitenland? Klaas Alberts, directeur/eigenaar van Van der Kolk in Zwolle, begrijpt dat andere bedrijven daartoe overgaan, maar ziet het voor zijn eigen onderneming voorlopig nog niet gebeuren. “Omdat mijn jongens altijd als koppels op pad gaan, bij calamiteiten ’s nachts en onverwachts, is het essentieel dat ze elkaar in alle opzichten verstaan.”

 • ‘Samen een balans vinden’

  16 augustus 2017

  “Als de situatie op de arbeidsmarkt verergert, zullen we als bedrijf serieus moeten afwegen welke projecten we wel en niet aannemen. Nu redden we het nog met de extra vakmensen van DIT Personeel en Larex, waarbij het aandeel van jongens uit Polen, Roemenië en Spanje toeneemt. Zolang als dat kostentechnisch uit kan, is dat een goede oplossing.”

 • ‘Ik zit goed bij DIT’

  13 augustus 2017

  Hij weet wat het is om zonder werk te zitten. Het overkwam hem tijdens de crisis. DIT Personeel bracht uitkomst. Hij weet ook dat hij nu als goede, gediplomeerde loodgieter overal terecht kan. “Bedrijven trekken aan je”. Maar Glenn Gerritsen blijft bij DIT. “Ik zit er goed. Met het vooruitzicht op een vast contract.”