• DIT ontvangt Keurmerk Leerwerk-intermediair

  03 november 2017

  Op 1 december ontvangt DIT Personeel als één van de eerste het certificaat Keurmerk Leerwerk-intermediair van STOOF, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds van de flexbranche.

 • Nederland heeft baat bij duurzame plek flexmigranten

  28 september 2017

  Bij de toenemende schaarste aan Nederlandstalig vaktalent, dient zich een cruciale vraag aan: vormen Europese flexmigranten een welkome en noodzakelijke aanvulling? De ABU en NBBU vinden van wel. Hoe staat DIT Personeel tegenover flexmigranten?

 • ‘Een aantrekkelijke partij voor vaktalent’

  24 september 2017

  “Directe werving op de bouwplaats is wat ons betreft ‘not done’. Maar als ik op locatie een praatje met mijn monteurs maak, besef ik dat anderen meeluisteren. Daar maak ik subtiel gebruik van door te benadrukken dat wij wel een zeer aantrekkelijke partij zijn.”

 • ‘DIT snapt wie bij ons wel en niet door de ballotage komt’

  20 september 2017

  Vakpersoneel werven in het buitenland? Klaas Alberts, directeur/eigenaar van Van der Kolk in Zwolle, begrijpt dat andere bedrijven daartoe overgaan, maar ziet het voor zijn eigen onderneming voorlopig nog niet gebeuren. “Omdat mijn jongens altijd als koppels op pad gaan, bij calamiteiten ’s nachts en onverwachts, is het essentieel dat ze elkaar in alle opzichten verstaan.”

 • ‘De wil is altijd daar om samen een balans te vinden in zekerheid en kosten’

  16 augustus 2017

  “Als de situatie op de arbeidsmarkt verergert, zullen we als bedrijf serieus moeten afwegen welke projecten we wel en niet aannemen. Nu redden we het nog met de extra vakmensen van DIT Personeel en Larex, waarbij het aandeel van jongens uit Polen, Roemenië en Spanje toeneemt. Zolang als dat kostentechnisch uit kan, is dat een goede oplossing.”

 • ‘Ik zit goed bij DIT’

  13 augustus 2017

  Hij weet wat het is om zonder werk te zitten. Het overkwam hem tijdens de crisis. DIT Personeel bracht uitkomst. Hij weet ook dat hij nu als goede, gediplomeerde loodgieter overal terecht kan. “Bedrijven trekken aan je”. Maar Glenn Gerritsen blijft bij DIT. “Ik zit er goed. Met het vooruitzicht op een vast contract.”

 • ‘Voor de veiligheid geldt zero tolerance’

  03 augustus 2017

  De langste tunnel van Nederland, de WesterScheldeTunnel (WST), ondergaat een moderniseringsoperatie. Hoofduitvoerder Frans Haartsen stelde zijn eigen ploeg samen om de bestaande technische installaties te vervangen. Een megaproject. Over de monteurs van DIT Personeel zegt Frans: “Ze zijn ervaren en goed geïnstrueerd. Veilig werken zit bij die mannen tussen de oren.

 • ‘Op het punt van veiligheid ken ik geen beter uitzendbureau dan DIT Personeel’

  02 augustus 2017

  ‘Samen bouwen aan morgen’. Dat is het motto van allround bouwbedrijf Van der Heijden in het Noord-Brabantse Schaijk. Je zou eraan kunnen toevoegen: ‘met 100% nadruk op elkaars veiligheid’. Uitvoerder Jan van Lier: “Veiligheid is het eerste punt in ons bedrijfsboekje. DIT Personeel is de enige partij die ik daar volledig in vertrouw.”

 • ‘Bij DIT tel je mee. Als vakman, als mens, als collega.’

  19 juli 2017

  Robert Vergouwe (32) zit ruim zes jaar bij DIT Personeel. Wat hem betreft zit hij goed. “Ik ben van huis uit geen technicus, maar ben intussen helemaal thuis in deze wereld. Juist die 100% focus op Techniek spreekt me aan. Je kunt de diepte in gaan, werken aan échte oplossingen.”

 • ‘Een betere vakman had DIT Personeel er voor ons niet uit kunnen pikken’

  06 juni 2017

  Benno Masselink van Descotech Metal is een duizendpoot. Planning, werkvoorbereiding, engineering, hij doet het allemaal zelf. Na een prima loopbaan in loondienst, begon hij in 2008 zijn eigen bedrijf. Zijn motivatie? “De uitdaging om voor je klanten geweldige producten te maken. Dat geeft energie.”